AXA verkoopt haar Hongaarse bankactiviteiten

AXA kondigde vandaag aan dat het een akkoord heeft gesloten met OTP Bank Plc om haar Hongaarse bankactiviteiten te verkopen.

AXA Bank Hongarije is een branch van AXA Bank Europe die naast daily banking operaties ook een kredietportefeuille beheert die sinds 2011 in afbouw is. Omdat naar verwachting deze transactie zal resulteren in een uitzonderlijk verlies van ca. 80 miljoen euro in het nettoresultaat, is reeds een voorziening van dit bedrag geboekt in de geconsolideerde jaarrekening van de Groep per 31 december 2015.

Deze transactie is de laatste stap van de herpositionering van AXA Bank Europe tot een retailbank die zich volledig focust op de Belgische markt met zowat één miljoen klanten en in dichte samenwerking met AXA Verzekeringen in België”, zegt Jef Van In, Chief Executive Officer van AXA Bank Europe.

Op de voltooiing van deze transactie zijn de gebruikelijke voorwaarden van toepassing, met inbegrip van de vereiste goedkeuringen van de controleoverheden. De operatie zou rond zijn in de tweede helft van 2016.  

Contacteer ons
Over AXA Bank

Over AXA Bank Belgium

Zesde Belgische bank naar balanstotaal. Vijfde plaats voor woonkredieten, zesde plaats voor sparen. Met zowat 600 kantoren (netwerk van zelfstandige bankagenten) en 850 medewerkers staan we ten dienste van 800.000 klanten in België. De bank leent 19 miljard euro uit aan Belgische gezinnen, zelfstandigen en kleine ondernemingen, voornamelijk door de omzetting van 18 miljard euro Belgische spaargelden. AXA Bank noteert bij Standard&Poors A+/A-1 (stable outlook) en bij Moody's A2 / P-1 (negative outlook). AXA Bank maakt deel uit van de AXA Groep, een toonaangevende internationale bankverzekeraar met 100 miljoen klanten en 160.000 medewerkers actief in 64 landen. Wereldwijd is AXA het nummer 1 verzekeringsmerk, en AXA Bank is in België een sterke financiële speler die eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen is en in 2017 twee Bank Awards won.

Privacy disclaimer.