AXA Bank Mobile Banking Barometer #2

Steeds meer overschrijvingen via mobile banking

Maandag 9 februari 2015 — Het aantal overschrijvingen via mobile banking blijft spectaculair toenemen (van 3% in 2013 naar 12% in 2014). Dat blijkt uit de nieuwe Mobile Banking Barometer van AXA Bank. 

Wat is de mobile banking barometer? 

AXA Bank heeft het gedrag van haar klanten op vlak van mobiel bankieren de afgelopen maanden nauwgezet gemonitord en publiceert vandaag de meest opmerkelijke tendensen in een overzichtelijke infografiek 

Wat zijn de meest opvallende trends in deze barometer? 

  • Het aantal overschrijvingen via mobile banking stijgt spectaculair (van 3% in 2013 naar 12% in 2014) •De stijging in mobile banking staat tegenover een daling van het aantal overschrijvingen via andere kanalen zoals homebanking (76% naar 70%), de self automaten (van 11% naar 9%) en het loket van de AXA bankagent (10% naar 9%). Niettemin blijft homebanking hét kanaal bij uitstek voor onze klanten om overschrijvingen uit te voeren.
  • Inloggen staat niet gelijk aan daadwerkelijk bankieren. Amper 2 op 10 logins op de mobiele app resulteren in een overschrijving. Bij homebanking is dat 8 op 10.
  • De meest populaire uren voor mobiel bankieren via smartphone is tussen half 10 en half 1 ’s middags. Mobiel bankieren via tablet is populairst ’s avonds.
  • Het totaal aantal gebruikers van de mobile banking app van AXA Bank is op 9 maanden tijd met 49% toegenomen. De stijging bij 55+ (+ 66%) en 65+ (+ 62%) is spectaculairst.